Terschelling

Het hele jaar door vinden er diverse evenementen plaats op Terschelling. Hieronder een kleine greep uit het aanbod.

Fjoertoer
Een uniek wandel- en Nordic-Walkingevenement. ‘Toer’, zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het ‘fjoer’. De ‘Fjoertoer’ houdt in: een tocht langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris. Laat u leiden langs de prachtige natuur van het eiland, door de polder, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Eilander kunstenaars zorgen onderweg voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. En uiteraard ontbreken ook de aloude kampvuren niet.

H-T roeirace
De dag na Hemelvaart wordt altijd de Harlingen - Terschelling roeisloepenrace gehouden. Deze zeer zware race heeft een lengte van ongeveer 32 kilometer. Ruim 130 sloepen strijden om de felbegeerde beker. De start is in de haven in Harlingen en de finish is in de haven van West-Terschelling.

Oerol
Locatietheater en landschapskunsten festival. Tijdens Oerol zijn honderden voorstellingen, muziekoptredens en straattheateracts te zien op de meest uiteenlopende locaties in het Terschellinger landschap. De verschillende thema's benadrukken de bijzondere combinatie van cultuur en natuur, die kenmerkend voor Oerol is! Meer informatie op www.oerol.nl.

Rock en Roll festival
In het dorp Midsland met optredens van diverse bands in de cafés. Diverse demonstraties en optredens, petticoats, suikerspinnen, kuiven, Cadillacs en Solexen in de Oosterburen.

Berenloop Terschelling
Marathon De Berenloop, de Terschellinger marathon, wordt ieder jaar begin november gelopen. De marathon voert door het gevarieerde landschap van Terschelling en trekt grote aantallen deelnemers. Deze Berenloop wordt tot de mooiste en zwaarste marathons van ons land gerekend.

Terschellinger Filmdagen
Klassiekers, kaskrakers, winterweer en warme chocolademelk. Terschelling staat in het teken van winterse gezelligheid en films. Zo draaien zij pareltjes van eigen bodem en u wordt verwend met een groot aantal geweldige films!

Foto's

Klik op een foto om te vergroten.